אלרגיות נפוצות למזון בקרב ילדים

אלרגיות אצל ילדים

בשנים האחרונות, חלה מגמת עלייה ניכרת בכל הנוגע למודעות כלפי אלרגיות לילדים. בזמן שלא מעט ילדים סובלים מאלרגיות שונות, יש מקומות ייעודיים וגני ילדים בהם אסור להכניס את המזונות הללו (ובייחוד במבה או מוצרי חלב). מהן האלרגיות הנפוצות בקרב ילדים? כיצד ניתן לטפל בהן? כל התשובות במאמר שלפניכם.

אלרגיות בקרב ילדים יכולות להיווצר מסיבות שונות, בין היתר בשל אלרגיה למזון מסוים, זיהום המצוי בסביבת הילד ואפילו בשל סיבה גנטית. האלרגיות הללו מתבטאות בתסמינים שונים בגופם של הילדים, החל מפריחה על העור, גירודים, קושי בעיכול, דלקות עיניים, אקזמה בעור, ואפילו בעיות בדרכי הנשימה, כשכל אלרגיה משפיעה באופן שונה, וחלקן אפילו עלולות להוביל למוות.

כיום ישנה מודעות גבוהה כלפי העניין, לא מעט הורים חושפים את ילדיהם למזונות שעשויים להיות אלרגניים באופן מבוקר ובהדרגה, זאת בכדי לוודא שגופם מגיב למזון באופן תקין. חשוב לציין שישנן אלרגיות שעשויות להיות ניכרות בגילאים צעירים, אך עם ההתבגרות הן פוחתות ולחלופין, ישנן אלרגיות שמלוות את הילדים לכל אורך חייהם.

אלרגיות נפוצות למזון בקרב ילדים

אלרגיות נפוצות למזון

יש כמה וכמה אלרגיות נפוצות בקרב ילדים, מהן סובלים לא מעט ילדים ופעוטות, כשחלקן עשויות להיות מסוכנות בעבורם באופן משמעותי.

אלרגיה לחלב

ילדים שאלרגיים לחלב, אינם יכולים לצרוך שום מוצר חלבי באשר הוא (לא משנה מאיזה מקור הא מגיע: חלב פרה, חלב עזים וכו’), לרבות גבינות קשות ויוגורטים.

אלרגיה לבוטנים

בוטנים הוא מזון המצוי במגוון מאכלים, ובייחוד בחטיף «במבה» האהוב על ילדים. אלרגיה לבוטנים עשויה להיות חמורה, והיא נחשבת לאחת האלרגיות הנפוצות ביותר בקרב פעוטות וילדים צעירים.

אלרגיה לזרעים

אלרגיה מסוג זה מאופיינת ברגישות לשומשום, פרג וכו’, מה שמונע מילדים הרגישים לזרעים לצרוך מאפים המכילים שומשום, טחינה ועוד.

אלרגיה לאגוזים

יש לא מעט אגוזים, בין אם מדובר באגוזי מלך, אגוזי פקאן ואפילו צנוברים, שמהווים מזונות אלרגניים בעבור לא מעט ילדים.

אלרגיה לגלוטן

גלוטן מצוי בהרבה מאוד מזונות ומאכלים, לרבות לחמים, מאפים, פסטות, פיצות ועוד, ולכן מדובר באלרגיה לא פשוטה, בה הילדים נמנעים מאכילת מאכלים אהובים.

איך לטפל באלרגיה?

טיפול באלרגיה חייב להיות מושכל ולצד ליווי רפואי ומעקב, כך שבטרם תתחילו לנקוט בצעדים טיפוליים (בין אם מדובר בהימנעות ממזונות, טיפול טבעי או אמצעים רפואיים אחרים), יש להתייעץ עם רופא הילדים ועם דיאטן מומחה.

לעיתים הרפואה הטבעית, מציעה מגוון רחב של טיפולים באלרגיות כמו רפלקסולוגיה, דיקור, תפריט תזונתי ייחודי, הוספת ויטמינים לתזונה ואפילו חדרי מלח. לא תמיד מדובר בהצלחה רפואית, אך לעיתים, כדאי לנסות את פתרונותיה של הרפואה הטבעית מאחר והיא עשויה להתגלות כמוצלחת.

מה אפשר לעשות?

ראשית, הילד חייב להבין שיש לו אלרגיה, כמו גם לדעת מהי חומרת הרגישות: האם היא מהווה סכנה לחייו? האם היא תגרום לו לאי נעימות? ברגע שהילד יבין וידע מה מתחולל בגופו, הוא יוכל להימנע ממזונות מסוימים כשהוא נמצא מחוץ לבית. נוסף לכך, כדאי ורצוי לעדכן את הגננת והמורה אודות האלרגיה, ולבקש ממנה להשגיח שמזונות אלרגניים לא ייכנסו לשטח הכיתה וייגרמו לנזק בלתי הפיך. יתרה מזאת, ערכו בדיקות תקופתיות, נסו לחשוף את הילד למזונות שונים ולהבין את מקור האלרגיה ואת חומרתה. ייתכן ובמהלך השנים תיתכן ירידה ברגישות, לכן חשוב לבצע בדיקות תקופתיות באופן שוטף.

אלרגיה למזון בקרב ילדים היא בהחלט נושא שאין להקל ראש לגביו. חשפו את הילד למזונות שונים ובאופן מבוקר, עוד בהיותו צעיר, כך תוכלו לזהות אם ישנה החרפה במצבו ואם הוא אלרגי למזון מסוים. הקפידו לבצע בדיקות תקופתיות ולוודאי שאין החמרה ברגישות ונקטו בכל האמצעים על מנת להעניק לילדכם סביבה נטולת אלרגניים. רק בריאות!

Leave a Comment