5 תנאים לשינה מוצלחת אצל תינוקות

שינה מוצלחת אצל תינוקות

כל הורה מבקש שהתינוק יישן שינה טובה ורציפה, אם על מנת שהוא יהיה יותר נינוח במשך היום ויגדל יותר טוב ואם על מנת שלהורה עצמו יהיה יותר קל. עם זאת, רבים מההורים חווים תסכול אל מול איכות השינה של הילדים — מתקשים להבין כיצד לסייע להם לישון כראוי, ועל כן כל טיפ בנושא הנו מבורך, במיוחד אם הוא מוכח, מושכל ובראש ובראשונה מקפיד על טובת הילד. להלן 5 תנאים שעשויים לסייע.

דעו לבקש עזרה

ראשית נציין שהורים רבים חשים תסכול בכול הנוגע לשינה של הילדים ושחצי נחמה היא אכן נחמה. עם זאת, אם מבקשים להתקדם ולא רק להסתפק בידיעה שגם לאחרים קשה, ואם ניסיתם כמה שיטות ונשארתם באותה נקודה, יש להודות מתי זקוקים לקבל עזרה. כיום קיימות מגוון שיטות מוכחות ויעילות ואף ניתן ללכת למגוון קורסים ומפגשים בתחום. כך למשל הבית למקצועות ההורות של גנית פרג עשוי לתרום רבות, הן עבור בעיית השינה והן עבור בעיות נוספות, וזאת כי גידול ילדים דורש מאתנו ההורים ללמוד ביחד עמם אינספור דברים חדשים.

היו ערניים

עליכם ההורים להיות ערניים לסימני העייפות של הילד ובו זמנית להיות מודעים לעובדה שהסימנים משתנים מדי כמה חודשים, ולו מבחינת שעות ופרקי זמנים. כך למשל כבר בגיל חודשיים ניתן להבחין בשעות ובפרקי הזמן בהם התינוק מבקש לישון, כאשר קיימים סימני עייפות מובהקים, כגון משיכה באוזניים, שפשוף של העיניים, אודם באזור הגבות וכמובן בכי שאין מאחוריו סיבה אחרת.

צרו סביבה תומכת שינה

אין לצפות מהתינוק שילך לישון כאשר כל הבית עדיין פעיל, מואר ורועש. גם תינוק צריך להיכנס לאווירה, להתרגל לחשיכה, להיכנס לתחושת נמנום נעימה וכמובן להתרחק מכל גירוי חושי. אי לכך עוד לפני השינה יש להרגיע את האנרגיה בבית, לעמעם את האורות, להנמיך את הווליום ולהתמקד בפעולות שמקדימות את השינה (כגון מקלחת, מריחת קרם גוף, חיבוק ושיר לילה טוב). עם זאת, אין לדרוש שכל הבית יהיה דומם לחלוטין, אחרת כל רעש קטן יוביל לבהלה ולהתעוררות בלתי רצויה.

שינה ללא תלות

הרבה פעמים אנו ההורים מבקשים להיות בשליטה מלאה, ועל כן בוחרים לסייע לתינוק להירדם באמצעות מגוון הרגלים, הרגלים שאם רק נספק (כך אנו נוטים לחשוב) התינוק יהיה יותר רגוע ויירדם יותר טוב. מכאן שיש הורים שמאכילים לפני השינה, שמרדימים על הידיים, שמעניקים בקבוק מים במיטה, שיושבים בחדר או מניחים יד עד שהתינוק נרדם וכדומה. ובכן לצד העובדה שהשיטה עובדת (לפחות לתקופה מסוימת), צריך להבין שמדובר ביצירת תלות ולא בשינה עצמאית וצריך להבין ששיטה זו מובילה ליותר יקיצות, ולו כי התינוק עשוי להתעורר ולחפש את היד שלכם, לוודא שהוא עדיין על הידיים וכדומה.

אל תזניחו את עצמכם

לבסוף נציין ששינה טובה מושפעת לא מעט מדרך ההתמודדות שלנו כהורים, אנו צרכים לשדר לתינוק רצינות וכמובן שאין להישבר. משמע אם התינוק מתעורר ב4 בבוקר, עלינו להחזיר אותו לישון כאילו עתה 2 בלילה ולא להתפתות להיכנס עמו למיטה, להניק, או לבצע כל פעולה שאינה חלק מהשיטה. עם זאת, אם אנו עייפים, יהיה לנו הרבה יותר קשה להיות עקביים. מה עושים? רצוי לשנות את שעות השינה שלנו ההורים. משמע אם רגילים ללכת לישון באחת עשרה בלילה, יש להקדים את השעה לעשר בלילה, ואם מתאפשר במשך היום תתפסו תנומה, כך כשהתינוק יצטרך את התמיכה שלכם באמצע הלילה, תהיו שם בשבילו — פחות ממורמרים ויותר יעילים.

Leave a Comment